PROIZVODNJA PROCESNE OPREME

OPREMA ZA TRANSPORT, ČIŠĆENJE I SKLADIŠTENJE ŽITARICA, ULJARICA I SLIČNIH PROIZVODA

Dizajniranje, proizvodnja i instalacija procesne opreme za transport, čišćenje i skladištenje žitarica, uljarica i sličnih proizvoda.

Kapacitet opreme 5-200 t/h

Elvaco MetPro lančani transporteri

LANČANI TRANSPORTERI

Lančani transporteri namenjeni su mehanizovanom, horizontalnom transportu zrnastog materijala (žitarice). Najčešća upotreba lančanih transportera je za punjenje i pražnjenje silosa.

Elvaco MetPro trakasti transporteri

TRAKASTI TRANSPORTERI

Trakasti transporteri se koriste za transport nasipnog i komadnog tereta pretežno u horizontalnom i malo nagnutnom pravcu (do 20⁰) pomoću trake kao vučnog i nosećeg elementa.

Zbog svojih izuzetno povoljnih tehnoekonomskih karakteristika predstavljaju najrasprostranjenije uređaje neprekidnog transporta u eksploataciji. Neke od prednosti kojima se odlikuju su jednostavna i laka konstrukcija, velika pouzdanost u radu i veliki kapaciteti.

Elvaco MetPro vijčani transporteri

VIJČANI (PUŽNI) TRANSPORTERI

Pužni transporter je mehanizam koji koristi rotirajuću spiralu, obično unutar cijevi, za pomicanje tekućih ili zrnastih materijala.

Vijčani transporteri u modernoj industriji se često koriste horizontalno ili na blagom nagibu kao efikasan način za premještanje polučvrstih materijala, uključujući otpad od hrane, piljevinu, agregate, žitarice, stočnu hranu, kotlovski pepeo, meso, kosti, čvrsti komunalni otpad i slično.

VERTIKALNI LIFTOVI

sa tzv. posudama

HIDRAULIČNE PLATFORME

za istovar kod putnih i šinskih vozila

ASPIRATORI

za grubo i fino čišćenje žitarica i uljarica

CENTRIFUGALNI ASPIRATORI

CIKLON FILTERI

POGLEDAJTE DALJE: