DOSTAVLJANJE DONACIJA U TOKU!

Iz sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji „Respirator za Srpsku“ nabavljeno je i danas donirano i dostavljeno JZU BOLNICA “Sveti Vračevi” Bijeljina: 70 zaštitnih odjela, 70 zaštitnih vizira i 70 zaštitnih naočara dok je Domu zdravlja Bijeljina, u skladu sa njihovim zahtjevom za potrebama, donirano: 100 zaštitnih odjela, 100 zaštitnih vizira i 30 zaštitnih naočara.

 

U sklopu pomenutih aktivnosti, juče je i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS-Policijska uprava Bijeljina donirano 30 zaštitnih odjela, 30 zaštitnih vizira i 500 zaštitnih rukavica.

 

Podsjećamo, nakon pojave virusa korona, kada je Vlada Republike Srpske proglasila mjere zaštite od njegovog širenja, firme TRB i Elvaco MetPro izdvojile su 100.000 evra za kupovinu respiratora i opremanje zdravstvenih ustanova u Bijeljini i Bratuncu neophodnom opremom i sredstvima za borbu protiv epidemije ovog virusa. Vlasnik ovih kompanija, Slaven Ristić je pokrenuo i humanitarnu akciju „Respirator za Srpsku“ u okviru koje je do sada prikupljeno 1.411.816,91 KM od brojnih privrednih subjekata iz Srpske kao i fizičkih lica koja su podržala ovu akciju.