PROMIJENI SE, PROMIJENI SVIJET, PROMIJENI SVIJEST….

Radnici Tehničkog remonta Bratunac / TRB/ uplatili su dio ličnih primanja na račun Crvenog krsta grada Bijeljina i na taj način podržali akciju “Respiratori za Srpsku”.

Inicijativu za doniranje novca pokrenuli su radnici kompanije koji su angažovani u Namibiji. Daleko od otadžbine, u vrijeme zabrane kretanja u cijelom svijetu, insistirali su da na neki način učestvuju u ovom novom zajedničkom angažmanu radnika i rukovodstva kompanije, koji je zaokupio sve resurse TRB-a. 

Mirjana Šarenac u ime tima TRB-a iz Namibije poručila je da iako su hiljadama kilometara daleko, srcima nikada nisu bili bliži svom narodu kao sada. 

“Zbog saosjećanja sa svojim kolegama, prijateljima, porodicama osjećali smo obavezu da se uz skromnu novčanu pomoć uključimo u akciju koja je za ponos svakom čovjeku i državljaninu naše zemlje. Pokušajmo da budemo složni u ovim teškim vremenima i slijedite primjer TRB-a”, navela je Mirjana Šarenac u poruci.

Ovaj gest solidarnosti, lične odgovornosti i humanosti kolega iz Namibije veliki je podsticaj radnicima TRB-a da još odgovornije i posvećenije realizuju ovu akciju pomoći stanovništvu Republike Srpske i budu primjer drugim kompanijama. 

Vlasnik TRB-a Slaven Ristić često zna da kaže da zajedno sa svojim radnicima stvara nove vrijednosti, a ova akcija će možda biti i najveća koju su stvorili do sada…. 

Nakon pojave virusa korona, kada je Vlada Republike Srpske proglasila mjere zaštite od njegovog širenja, firme TRB i Elvaco MetPro izdvojile su 100.000 evra za kupovinu respiratora i opremanje zdravstvenih ustanova u Bijeljini i Bratuncu neophodnom opremom i sredstvima za borbu protiv epidemije ovog virusa. Ristić je pokrenuo i humanitarnu akciju „Respirator za Srpsku“ u okviru koje je prikupljeno više od milion KM od privrednih subjekata iz Srpske.